top of page
Een leven zonder stress is een illusie, vrijer leven van stress, niet.

Mindful Werken

Werken zonder stress
is een illusie, 
vrijer worden van stress, niet.

Gejaagd gaan we door het leven. Als we niet rennen van de ene afspraak naar de andere, rennen we in gedachten wel heen en weer tussen verleden en toekomst of vullen we "lege tijd" op met sociale media. Aandacht voor dat wat we aan het doen zijn of voor degene met wie we in gesprek zijn, kunnen we moeilijk opbrengen. Laat staan even met aandacht stilstaan bij onszelf, bij wie we ten diepste zijn en wat we van belang vinden in werk en leven.

Zo rennen we door, voorbijgaand aan dit moment, zonder te weten of we het goede doen, zonder zin te geven aan dat wat op ons pad komt. Gevoelens van geleefd worden, van niet vervuld zijn, gevangen zitten tussen deadlines en verwachtingen, dringen zich op.  Innerlijke rust is ver te zoeken. Zelfs genieten lijken we te zijn afgeleerd. 

 

Individueel traject Mindful Werken

Sta bewuster in je (werkende) leven. Geef betekenis aan je dag.

 

Door de overload aan informatie en prikkels zijn we steeds minder in staat onze aandacht te richten en raken we verdwaald in afleidingen. Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld 47% van de tijd zijn afgeleid, wat een negatieve impact heeft op de interactie met ons werk en met elkaar. Het kunnen richten van aandacht, focus & concentratievermogen zijn kwaliteiten, die voorwaarde zijn voor effectief werken. Zelfbewustzijn, oftewel inzicht in hoe het geheel van ervaringen in geest, gevoel en lichaam van invloed zijn op het handelen, is de sleutel naar

meer regie. 

 

Inhoud

In deze training leer je omgaan met werkdruk en stress en betekenis geven aan  werk, samenwerking en klantcontact door middel van aandachtstraining. In de training slaan we de brug tussen neurowetenschap en mindfulness en krijg je opdrachten, die direct toepasbaar zijn op de werkvloer.

 

Mindfulness geeft je inzicht in je stress verhogende patronen en helpt een ander antwoord te vinden op uitdagende omstandigheden (of gedachten), je leert je energie beter te managen en je krijgt zicht op hoe jij het verschil kunt maken.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deze training is in samenwerking met MO-netwerk ontwikkeld.

bottom of page