top of page

Lichaamsgerichte coaching

Meer Impact door het benutten

van je Fysieke Wijsheid

De huidige complexe tijd, waarin vernieuwing een constante is geworden, vraagt van ons een groter bewustzijn dan alleen het mentale. Onze ratio is namelijk niet in staat onder druk boven de vaste gedachtepatronen uit te stijgen en tot vernieuwende oplossingen te komen.

 

Hiervoor is een bewustzijn nodig dat de wijsheid van hart en buik integreert met het mentale bewustzijn. Oftewel een bewustzijn dat gebruik maakt van het vermogen tot verbinden met je omgeving en luisteren naar je intuïtie. 

 

Het ontwikkelen van dit grotere bewustzijn begint met het bewuster worden van je lichaam. We zijn zo gewend vanuit ons hoofd te leven, waardoor we het contact met ons lichaam en onze emoties verliezen. Veel ervaringen slaan we onbewust op in ons lichaam, wat zich kan uiten in spanning en onrust. Door het lichaam los te maken, komt energie vrij en krijgen we meer contact met diepere gevoelens en verlangens. 

 

Je lichaam als poort naar het hier en nu

Een verhoogd lichaamsbewustzijn is als een barometer. Ons lichaam reageert namelijk direct op het moment dat er iets gebeurt. Door hier aandacht aan te besteden, krijg je meer zicht op jezelf en op interacties en kan je lichaam je helpen de richting te bepalen.

Uit neurowetenschappelijk onderzoek blijkt tevens dat aanwezig zijn in het hier en nu en je openstellen voor verschillende perspectieven andere breinlagen de ruimte geeft om tot oplossingen te komen voor complexe vraagstukken, met andere woorden je creativiteit neemt toe door met aandacht aanwezig te zijn in het moment.

Lichaamsgerichte coaching helpt om op een dieper niveau inzicht te krijgen in jezelf en helpt complexe vraagstukken anders te benaderen. Je leert de wijsheid van je lichaam te benutten. Of het nu gaat over:

  • je werk/privé balans,

  • met meer impact leidinggeven,

  • je passie (her)vinden in werk,

  • voor een lastige keuze staan, of

  • het verwerken van een verdrietige gebeurtenis. 

 

In mijn coachingssessies help ik je om je hoofd leeg te maken en je lichaam te ervaren, zoals het is. Ik werk met lichaamsgerichte oefeningen om je lichaam los te maken, visualisaties  en meditaties. Deze stem ik af op jouw specifieke coachvraag. 

Nieuwsgierig naar de wijsheid van jouw lichaam?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.

FAQ

Over tarieven en vergoedingen

bottom of page