top of page

Van Zorg tot Bedrijfsleven

Al bijna 20 jaar begeleid ik medewerkers, teams en leidinggevenden binnen de zorg, de non-profitsector en het bedrijfsleven. De verschillen in cultuur intrigeren me en tegelijkertijd zie ik vooral mensen, die veelal dezelfde uitdagingen en worstelingen tegenkomen. 

 

Persoonlijk leiderschap is de rode draad in mijn werk. Mijn hart gaat sneller kloppen als mensen (weer) bewust worden van wat zij werkelijk van waarde vinden èn vanuit deze waarden gaan handelen.

Lichaamswerk en Mindfulness

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een zeer persoonsgerichte stijl, of ik nu een individu, een team of een groep losse individuen begeleid. Mijn specialisatie ligt op het gebied van lichaamswerk en mindfulness, als ingangen tot zelfonderzoek en ontwikkeling van bewustzijn. Beide vormen brengen je dichter bij jezelf, bij wie je ten diepste bent en openen de weg naar een groter bewustzijn.

 
Mijn weg tot Mindfulnesstrainer

Al op de Middelbare school was ik gefascineerd door het menselijk lichaam en de psyche. Lang twijfelde ik dan ook of ik Geneeskunde of Psychologie zou gaan studeren. Toen maakte ik kennis met de studie Bewegingswetenschappen, waarin beide gebieden aan bod kwamen en was mijn keuze gemaakt.

Mijn loopbaan begon in de psychiatrie in de functie van psychomotorisch therapeut. Met behulp van lichaamsgerichte en bewegingsgerichte methoden gaf ik therapie aan mensen met psychische stoornissen, meer vanuit mijn hoofd dan vanuit mijn hart. Ik besefte dat ik mijzelf nog moest leren kennen en besloot op reis te gaan. Tijdens deze anderhalf jaar durende reis kwam ik in aanraking met het Boeddhisme en werd de kiem gelegd voor mijn huidige werk als Mindfulnesstrainer. 

Na mijn reis duurde het nog even voor ik mijn weg vond in het werkende bestaan. Maar via een baan in de uitzendbranche kreeg ik de gelegenheid intercedentes te trainen op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Dit was het begin van mijn trainer&coach carrière. In de jaren daarna heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van bewustzijnstrajecten.

Mijn opleidingen

Mijn zoektocht naar mijzelf en wat mijn Werk(ing) is, heb ik na mijn reis voortgezet bij het ITIP (school voor leven en werk). Daar leerde ik te leven met een open mind en een open hart en mijn leven en werk in te richten naar mijn diepste waarden. Naast deze persoonlijke ontwikkeltrajecten heb ik de volgende opleidingen gevolgd voor mijn professionele ontwikkeling:

  • Bewegingswetenschappen,

  • Opleiding tot psychomotorisch therapeut,

  • Train-the-trainer binnen Trainershouse en Schoonderwoerd&Partners,

  • Opleidingen tot Mindfulnesstrainer bij RINO Utrecht, See True en PresentMind,

  • Opleiding tot Compassietrainer bij Frits Koster en Erik Brinkman,

  • de U-LAbs van Otto Scharmer rondom Theory U.

Ik ben gecertificeerd Mindfulnesstrainer VMBN categorie 1. Dit is de hoogste categorie, wat niet alleen wat  zegt over de kwaliteit, het betekent ook dat verzekeringen in de meeste gevallen een deel van de trainingskosten vergoeden. Tevens ben ik geregistreerd in het CRKBO. 

bottom of page