top of page

Mindfulness

Net zo min als piano spelen, kun je mindfulness leren door er een boek over te lezen.

Mindfulness, of te wel, "aanwezig zijn in het hier en nu, zonder oordeel" klinkt eenvoudiger dan het is. Met volle aandacht gericht zijn op wat we doen, kennen we nauwelijks meer in deze tijd van multitasking. Daarbij leiden onze gedachten ons ook nog continu af. Onze aandacht is vaak meer gericht op herinneringen uit het verleden of mogelijke scenario's in de toekomst, waardoor we maar zelden in het hier en nu verkeren. Dit continu switchen vraagt veel van ons brein en vermindert onze effectiviteit. 
FLOW in WERK
Vaak wordt mindfulness alleen geassocieerd met stressmanagement, maar mindfulness is veel meer dan dat. Uit onderzoek blijkt dat door het trainen van mindfulness persoonlijk leiderschap en emotionele intelligentie toenemen. Competenties die meer aan succes bijdragen, dan IQ. 
Mindfulnesstraining wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Je leert o.a. hoe jij je aandacht kunt richten en focussen met behulp van meditatietechnieken. Laten focus en aanwezig zijn nu net de belangrijkste voorwaarden zijn om FLOW te kunnen ervaren in je werk.
In de training leer je jezelf te onderzoeken met een open, nieuwsgierige (niet-oordelende) blik. Hierdoor verbetert je zelfinzicht en krijg je inzicht in je automatische (stressverhogende) patronen van gedachten en gevoelens. Langzaamaan zul je merken dat je meer aanwezig bent in het hier en nu, waardoor je je reacties meer kunt kiezen en oefenen met nieuw gedrag makkelijker wordt. Met andere woorden Mindfulness verhoogt niet alleen je stressmanagement vaardigheden, maar ook je zelflerend vermogen. 
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.   

individuele

mindfulness

training

Train je Aandacht en vergroot je Bewustzijn

De 8-weekse MBSR/MBCT in jouw tempo

en gericht op jouw persoonlijke proces

FAQ

Over tarieven en vergoedingen

bottom of page